VIPASSANA MEDITÁCIA PRE ZAČIATOČNÍKOV – TROJDŇOVÝ TICHÝ ÚSTUP

Vipassana meditácia pre začiatočníkov – trojdňový tichý ústup

 

O tábore

trojdňový tichý ústup

 

Úvod do meditácie Vipassana

 

Keď sa Budhu spýtali, na čo je dobrá meditácia, odpovedal: „Meditujeme, aby sme videli veci také, aké v skutočnosti sú.“ V našom každodennom živote nie sme v realite. Nevidíme veci také, aké sú, pretože buď prebývame v minulosti, alebo sa obávame o budúcnosť. Naše myšlienky a emócie nás vedú namiesto toho, aby sme pozorovali svoj život a seba s vedomou pozornosťou a jemným prijatím.

Počas meditácie Vipassana sa snažíme o správne pochopenie podstaty psycho-fyzických javov, ktoré sa objavujú v našom tele. Len preto, aby sme vedeli odpovedať na jednoduchú otázku: čo teraz?

 

Vedúci lektor tábora: Dr. Gyorgyi Illés, Lektorka na Vipassana meditáciu, life couch.

( počas tábora je zabezpečené tlmočenie z angličtiny do slovenčiny)

 

Čo je to Vipassana:

Meditácia Vipassana sa zameriava na najvyššie duchovné hodnoty: úplné oslobodenie a osvietenie. Vipassana ničí tri príčiny nešťastia: túžbu, odmietanie a nevedomosť.

 

Počas tábora poprosíme dodržiavať nasledovné pravidlá:

Vznešené ticho:

Všetci študenti musia dodržiavať vznešené ticho od začiatku kurzu až do posledného dňa. Vznešené ticho znamená úplné ticho tela, reči a vedomia. Žiadame vás, aby ste sa vyhli akejkoľvek komunikácii s ostatnými študentmi.

 

Strava:

Počas tábora bude zabezpečená vegetariánska strava. Ak niekto potrebuje špeciálnu diétu zo zdravotných dôvodov, dajte nám vedieť pri prihláške.

Oblečenie:

Odporúčame pohodlné oblečenie.

 

Vonkajšie vzťahy:

Pred ukončením kurzu nie je povolená komunikácia s vonkajším svetom. Týka sa to správ, telefonátov alebo prijímania návštev. Komunikačné a elektronické zariadenia musia byť odovzdané vedeniu do konca kurzu. V prípade núdze môžu priatelia alebo rodinní príslušníci kontaktovať organizátorov.

 

Hudba, čítanie a písanie:

Hudobné nástroje, rádio a pod. používanie nie je povolené. Na kurz si nenoste materiál na čítanie ani písacie potreby. Študenti by sa nemali rozptyľovať písaním poznámok.

 

Kedy sa tábor koná: od 06. januára do 08. januára 2023

V tábore sa stretneme v piatok ( 06. januára) o 12.00 hod. Z tábora odchádzame v nedeľu o 17.00 hod.

 

Kde sa tábor bude konať?

V nádhernom prostredí, uprostred lesa, blízko k mestečku Visegrád v Maďarsku, 172 km od Bratislavy. Ubytovanie je zabezpečené v dvojlôžkových izbách.

 

Ako sa do tábora dostať:

Aby sme uľahčili cestu do tábora účastníkom, ktorí nemajú auto a, aby nemusel každý účastník cestovať zvlášť, tak sa v divadle počas kurzov s kolegami môžete dohodnúť, kto ide autom, a ktorého účastníka odvezie.

Poprosíme, aby počas cesty nikto nekonzumoval alkohol. Taktiež sa odporúča, aby ste sa už 2 dni pred začiatkom tábora vyhli ťažkej strave.

 

Odporúčame, aby ste po prihlásení do tábora navštívili aspoň 2 meditačné večery / cvičenia s Tibetskými miskami v divadle Meteorit.

Účastnícky poplatok: 248,- Eur / osoba

 

(Cena tábora okrem cvičení zahŕňa: ubytovanie 2 noci / 3 dni – ubytovanie v dvojlôžkových izbách. Strava: Piatok: obed, večera. Sobota: raňajky, obed, večera. Nedela: raňajky, obed )

Radi by sme Vás upozornili, že sa počas tábora pre každého účastníka podáva vegetariánska strava.

Registračný poplatok je nenavratný. V prípade ak a neviete zúčastniť tábora, bez problémov Vás preregistrujeme do niektorého iného tábora, ktorý si vyberiete z ponúk divadla Meteorit.

REGISTRÁCIA: ticket@festivalmeteorit.com

Do predmetu prosíme uviesť: Meditačný tábor / Január

korok